Salam semua kepada pembaca aimannajmy dot com.Ya Sayugia Studio sudah 99% peratus siap! Lagi 1% lagi untuk kemas-kemas dan cuci-cuci bersihkan habuk serta apa yang patut.Setelah itu boleh la masukkan barang-barang studio.Oh ya satu lagi huhu lampu studio juga akan ditukar sebab nampak malap sangat hehe.Suram pulak nanti nak buat keja-keja rakaman hehe.Overall tunggu menteri je nak rasmi haha (begurau)

Wahh satu perjalanan yang panjang since proses naik taraf sayugia studios Disember lalu.Antara punca lambat adalah sebab order acoustic foam yang lambat sampai.Karenah birokrasi huhu.Huh! Pelbagai proses telah dilalui akhirnya berjaya juga menyiapkan proses naik taraf studio ini.

Cerita sikit pasai proses tampal akustik foam ni huhu sangat memeningkan kepala.Penin bukan sebab apa, sebab bau gam huhu.Buh sat pastu kena berenti kalo tak baunya buat jadi letih pastu kalo tertido mesti rasa cam di awangan hoho! Gam ni la aku rasa taik-taik hisap gam dok guna buat lepas gian.

Acoustic foam yang materialnya alahai manyak syiok buat lapik tido.. empuk dan kenyal!

Studio ni juga bukan saja digunakan untuk aktiviti rekod lagu bahkan jamming.Pasni maybe setiap bulan satu lagu kot hoho.Takpun 2 bulan satu lagu tengok pada tahap kesusahan struktur lagu.Bukan senang nak maintain kualiti rakaman.Ni bukan EMI studio ke Warner Music studio ke yang serba canggih itu hoho.Ni bajet studio je, setiap kali rekod kena ulang banyak kali sampai bunyi perfect.

So nantikan update terbaru mengenai sayugia studio.Lepas ni dalam bentuk video pulak

Facebook comments: