Salam semua kepada pembaca aimannajmy dot com.Aku rasa ampa semua mesti penah dapat sms yang ntah apa-apa huhu.Dulu aku memang kerap gila dapat sms dari pihak yang takdak keja selain dari nak makan duit haram nak menipu orang.Yang kerap aku dapat dulu besa laaaa…..Sim card anda terpilih dalam memenangi hadiah berupa wang RM10, 000.Pihak Power Root atau Shell atau Petronas sudi la pulak nak bagi duit camtuh jaaaa….Tu pun ada orang percaya..ada banyak kes dalam paper aku baca..Sanggup la pulak pi bagi duit kononnya duit pemprosesan apa jadah ntah.Kalo call nombor depa-depa yang nak menipu ni salunya pertuturan sekali nak macam belah-belah sabah sarawak atau indon sana.Dia punya pelat lebih ke arah Kalimantan sana.

Selain tuh ada gak SMS penipuan nak suruh update account maxis, celcom atau pun digi.Padahal tengok nombor bukannya tertera abjad Telco Provider tapi nombor.Nampak sangat nak menipu.SMS nak suruh tengok video hangat la..video lucah la tu memang salu sangat kerap terima.No yang tertera memang valid dan boleh call..Tapi bila call senyap huhu.Apa kejadahnya depa ni.Yang aku sian budak-budak sekarang la mudah terjebak.Seawal usia sekolah rendah budak-budak sekarang memang conpem ada hanset.What if depa dapat SMS tak senonoh camni.Senyap-senyap depa donlod dan tengok.Ntah la aku pun taktau camna nak sekat sampah-sampah penipu ni.Walaupun ramai yang dah repot benda ni sentiasa takkan penah pupus.

Tapi SMS yang bawah ni buat aku pecah perut gelak huhu…..Dah takdak idea kot nak menipu.Aku pun taktau insan mana la yang akan terpedaya hahahhaha! Aku boleh sifatkan SMS ni penipu dan terbangang tahun ni hahaha! Sapa nak bangkang aku?????? Mana tau ada yang percaya kaaa hahaha! So pi la tolong top up kan kat pakcik tuh hahahah!!!

Facebook comments: