image

image

image

Yaaa salam semua.Live blogging kembali lagi.Sesapa yang penah mai KL tentunya kemudahan transit aliran ringan menjadi sandaran utama untuk berjalan-jalan di sekitar KL ini.Ya anda mungkin suka kenderaan sendiri tapi mereka yang ingin mengelakkan kesesakan sudah tentunya LRT menjadi keperluan penting untuk ke destinasi sekitar Kuala Lumpur.So sekarang ni aku dalam train LRT sambil dok berblogging via S2 ni lah haha.Yang syok once anda dah beli token (sekarang dah sistem token bukan tiket lagi dah) maka anda bolehlah
lepak puas-puas kat dalam train ni even anda dah sampai destinasi.Tak nak kuar pun takpe so lepak je dalam  train tu dok berulang banyak kali dan sampailah anda bosan barulah turun ke destinasi anda itu.

image

image

image

So nak dijadikan cerita rupanya sistem LRT sekarang dah tak pakai sistem tiket.Sekarang ni pakai ala-ala syiling plastik atau token plastik yang mana pengguna perlu scankan token itu ke laluan security yang telah ditetapkan sebelum ke platform train.So aku menggelabah la jugak sebab 1st time menggunakan kaedah baru ini.Dah tu time aku nak scan token tu tiba2 tak boleh haha.. Apa tak kena ntah dengan sistem baru ni.. So maka setelah penyelia yang bertugas datang check kesahihan token maka baru aku boleh melepasi laluan security.Sistem baru katakan mesti ada glitch sikit huhu.

image

image

So aku jalan-jalan singgah lowyat jap cari barang S2 iaitu stylus pen hehe kononnya nak melukis la haha.So sekian saja live blogging kali ini bertemu pula di episod akan datang huhu.Sekian. Pengumuman dah berbunyi huhu… NEXT STATION… UNIVERSITI.

image

image

Stylus pen yang dibeli hoho… Nak belajaq melukis pulak pasni atas S2.

Posted from WordPress for Android

 

 

Facebook comments: