Salam semua kepada pembaca aimannajmy dot com.Sedar tak sedar sudah hampir 2 minggu tahun baru menjengah ke dalam hidup kita.Sudahkah anda merancangkan apa yang ingin anda rancangkan dan azam kan dalam hidup anda? Moga tahun ni usaha dan niat murni untuk mencapai dan menggapai azam masing-masing tercapai.So kisah mengenai sambutan tahun baru di Penang sudah sampai ke penghujungnya.Part ini adalah part yang terakhir dan video yang dipaparkan di bawah adalah siri video yang terakhir dari lima siri video.

Bagi mereka yang ketinggalan mengikuti kisah ini eloklah ikutinya dari bahagian awal.So anda boleh baca kisah ini part by part.Sila rujuk pautan di bawah

Part 1 – Rangkuman peristiwa yang berlaku

Part 2 – OMG..Sesak tak hingat~

Part 3 – Rasa sayang hei..rasa sayang sayang hei!

Part 4 – Sakit lehiaq dongak ke atas

Part 5 (akhir) – Lebih tua dari ku~ Harap sabar menunggu~ Kepulanganku

So lepas ja acara pertunjukan bunga api tuh maka hujan pun turun kat pentas.Err nak lebih tepat band hujan pun naik ke atas stage.So Hujan adalah antara band indie yang aku minat hehe.Hampir 7- 8 lagu gak la dipesembahkan.So video kat bawah ni aku hanya highlight satu je lagu.Banyak sangat nak rakam save battery huhu.Aku cuma tengok dari jauh je.Kat depan stage tu biase le raingers (fanclub) melalak bagai nak rak.Padang lecak ka tak lecak depa peduli pa.Suma pakat naik syeh goyang pala huhu.

Geng-geng VIP rasanya dah cabut awal.Tapi taktau la kot2 di celah-celah lautan manusia tuh KM Penang pun layan Hujan huhu.So pas 2-3 lagu kami begerak ke belakang stage yang mana stage tu terletak betul2 hadapan tembok padang kota.Kat belakang stage juga terpampang screen untuk tatapan orang yang melepak belakang stage.Cam biasa suasana still lagi aku rasa macam kat Indon huhu.Ramai tui puak-puak ni besidai tepi tembok.Selain tuh ada gak budak-budak dok merempit konvoi ramai-ramai.Ish ish kecik-kecik dah pandai angkat tayar beskal.Besaq-besaq sok rempit jalanan.

So sebelum kami berjalan kaki pulang ke car park.So ada pakcik..emm nak kata cam brader pun boley kot menghiburkan orang yang besidai di tepi tembok dengan berangkap-rangkap pantun.Apa saja orang suh buat dia buat.Tapi pandai berpantun beb.Aku rasa dia ni dulu BM A1 kot takpun bekas cikgu sastera.Takpun dulu dia neh penah masuk acara berbalas berpantun peringkat daerah anjuran restoren nasi kandar.Apa-apa pun aku akan terbit satu entri khas pasai pakcik ni haha(kalo video kat bawah masa minit last dia dok menari shuffle huhu).Cadang nak rangkumkan kisah pakcik tu dalam video last ni tapi tak jadi huhu.Tunggu entri khas.

So sebelum balik kami singgah makan di Subaidah dulu.Orang kat kedai mamak ni makk aiihhh serupa tengok bola final malaysia lawan brazil.Servis pulak kalo aku patah balik bedong mai balik penang baru makanan sampai.Nasi lemak ayam berempah dia tak la best mana pun.ZBCH lagi best.Huhu.Taktau le lidah aku ni dah sebati dengan ZBCH huhu~

So hayati video di bawah.Dan perhatian kalo mata anda cekap sila cari hell girl pada video di bawah.Hell boy aku tak nampak pulak huhu~ Doniaaa oh doniaaa

Facebook comments: