Salam semua kepada pembaca aimannajmy dot com.Mari kita sambung part seterusnya.Bagi sesiapa yang belum baca Jalan-jalan Jeti Semeling Part 1 maka bolehlah berbuat demikian dengan melayari link tersebut.Keadaan persekitaran yang sungguh menampakkan  kehijauan flora dan fauna menjadi pilihan bagi para pasangan pengantin baru untuk merakamkan detik-detik indah mereka.Anda boleh baca dengan lebih lanjut dan lihat video serta tengok gambar pada part yang sebelumnya.

Kat area sini jugak banyak terdapat pokok bakau.So sila lihat video dilampirkan untuk lebih pemahaman yang mana penerangan diberikan olah saudara arn (bassist sayugia).Time kami sampai memang ramai sungguh penggiat-penggiat lensa kamera atau pengukir cahaya DLSR sedang asyik dan sibuk mengambil gambar para pasangan pengantin.Lebih kurang sepuluh pasangan rasanya yang datang..Huhu popular sungguh kawasan ini untuk shoot wedding.

So kepada para photographer yang ingin membuat shoot wedding maka ini tempat terbaek anda untuk mencari kelainan.Terutamanya orang luar dari kawasan daerah Kuala Muda.Orang-orang Kuala Muda maybe dah jemu kot huhu sebab salu bertandang ke sini.Time sunset memang superb kalo sapa-sapa pandai cari angle untuk shoot wedding.

Time waktu malam ramai yang berkunjung untuk lepak-lepak amik angin malam dan makan di restoren yang disediakan.Sini famous dengan nama Restoren 8 beradik.Selain tu ada jugak lah orang buat function tertentu untuk majlis apa-apa ke.. dan masa aku mai ada persembahan band.Taktau lah untuk event apa..kawen gak kot hehe

Diharapkan di masa-masa akan datang tempat ini dapat dikekalkan keharmonian ekosistemnya demi menarik lagi ramai lagi pelancong tempatan ataupun luar negara.Dan aku rasa nanti aku pun nak shoot pre-wedding kat sini lahh hahaha..terutamanya time sunset.Cun oOo… Berbokeh-bokeh!!

 

Facebook comments: