Salam semua.Salam aidilfitri.Ampun maaf dipinta.Mak aiih sedar tak sedar dekat seminggu blog ni tak berupdate.Raya sakan tui huhu.Ke hulu ke hilir.Sat utara sat selatan.So entri kali ni nak becerita serba sedikit mengenai raya tahun ni.Tahun ni raya memang agak pelik sikit sebab tahun ni lah kali pertama beraya di KL setelah beberapa tahun lamanya beraya di Johor.Ada perkara yang tak dapat dielakkan yang tak boleh dikongsikan dengan pembaca.Baca kisah sebelumnya di sini.So raya kat KL tak la best mana pun sebab tak nampak kemeriahannya.Pagi raya bersolat di masjid berdekatan dengan Vista Angkasa Kg Kerinchi.Masjid Ar-Rahman kot kalo tak silap.Cam besa ruang solat masjid dipenuhi foreigners huhu.Mat bangla dan indon.

So lepas ja solat beraya terus pulang ke apartment menikmati juadah yang ada.Kebetulan housmate abg aku juga belum balik kg lagi.So hanya kami bertiga menikmati juadah raya di pagi yang mulia itu.So lepas lepak jap terus ke destinai rumah abg aku yang satu lagi.Dekat Cheras.Haa beraya kat sini baru terasa kemeriahannya.Pelbagai juadah tersedia dan yang pentingnya mestilah ketupat daun palas! Huhu favorite turun temurun sedari dari kecik! Mak aih mengidam la pulak tetiba sebut ketupat. Anyone nak bagi? hahaha.

aku raya

Dalam kemeriahan dan keseronokan menikmati juadah raya dan melayani karenah anak buah.Jauh di sudut hati terkenang ibu dah ayah aku yang telah lama pergi.Sayu pulak tak dapat pergi menziarahi ibuku yang terletak di Johor.Kalo pusara ayahku anytime boleh pergi sebab aku tinggal di Kedah.Sob sob.. tangisan di aidilfitri. So selepas bersolat Jumaat di masjid Cheras (masjid baru dirasmikan sultan tak ingat pulak nama apa) destinasi ziarah diteruskan di sekitar KL.Rumah saudara terdekat.

So nantikan part yang seterusnya bila mana aku beraya di Kedah bersama kawan-kawan dan sedara mara.So hayati video di bawah.Si ami menyanyi lagi.Tapi bukan lagu raya hehe.Ami? sapa ami? Baca kat sini

Facebook comments: