Salam semua kepada para pembaca aimannajmy dot com.Di sini saya ingin mengucapkan selamat hari raya ampun maaf dipinta andai anda adalah kali pertama berkunjung ke blog ini.Ok sekarang mari kita sambung cerita raya aidilfitri 2010.Anda boleh baca part 1 kat sini.Pada part 1 telah aku cerita kan pengalaman aku beraya di KL huhu.So lepas berada di KL sehari dua maka aku pun pulang ke kampung halaman tercinta iaitu Bedong.Buat mereka yang masih tak tahu, Bedong terletak di antara Gurun dan Sg petani.So Bedong ni tengah-tengah la.Nak pi SP dekat nak pi Gurun pun dekat.

akuvillager2

So di Bedong aku banyak berkunjung ke rumah kawan-kawan sekolah, saudara mara terdekat, dan kawan-kawan masa dekat U dulu.Rasa best pulak dapat jumpa kawan-kawan sekolah yang dekat sepuluh taun tak jumpa,ada jugak yang 15 tahun tak jumpa pun ada huhu.Macam-macam cerita dahulu yang melucukan timbul kembali untuk mengimbau memori dulu.Ok so kali ni aku pun tak larat nak taip. Nak buat videolog pulak la.Lets the video below tell everything about raya in Bedong. So hayati video di bawah.

AMARAN : sesetengah bahagian dalam video ini telah dipotong audio rakamannya dan diedit terlebih dahulu huhu.Besa la pembaca blog ini bukan orang kedah ja baca.Sesetengah ayat atau bahasa stail orang kedah tu kadang-kadang orang selatan atau sesiapa saja yang tak besa cakap kedah anggap cam kasaq.Tapi aku dan kawan-kawan dah biasa cakap dengan memba2 stail kasaq camni huhu.Hanya orang-orang asal pure kedah ja tau camana kalo begurau ngan member bahasa kasaq camana keluaq huhu.

Facebook comments: