Salam semua kepada pembaca aimannajmy dot com.Tugasan terbaru Rohaizad dot com kembali lagi.Tugasan kali ini bertajuk Blogger Yang Kecewa dan adalah yang ke 6 dan merupakan kedua kalinya untuk bulan Februari.Tarikh dateline memang ngam-ngam pengakhiran bulan Februari.So sesapa yang maybe nak baca tugasan yang terdahulu mungkin terlepas peluang maka anda boleh lahh baca kat sini.Anda boleh baca tugasan yang pertama hinggalah ke 6 ada saya telah listkan linknya.Silalah baca kalo berminat huhu.

Aku sebenarnya taktau nak ceritakan pasai apa mengenai terma ‘kekecewaan’ ni.Aku dua tiga hari ni bz sikit dengan urusan macam segala hal dan tak sempat pulak nak memikirkan apakah cerita yang sesuai untuk disampaikan huhu.Aku sangat kuciwa~ Cuma aku sangatlah kecewa bila memikirkan Sayugia Studio yang masih tak siap-siap lagi.Kecewa sungguh! Barang yang diorder tak sampai-sampai lagi! Studio dah siap separuh jalan lebih kurang 70-80% ja hampir siap dah.

Kalo diimbau kembali proses naik taraf Sayugia studio penuh dengan kekecewaan yang melanda diri ini.Pertamanya pasai kontraktor.Mula deal ngan orang lain sebab murah.Tunggu-tunggu tak bagi kata putus.Hampeh tul! Salah aku juga nak cari kontraktor murah last-last kontraktor tu halal balai jaa buat decision.Sat nak sat takmau.So tepaksa cari orang lain.Delay lagi.So terpaksa la cari pengganti kontraktor lain yang kosnya agak mahal.Mula-mula kira harga macam ni dah siap harga macam len pulak.Ntah la aku pun ponin..Takpalah janji siap.

So sekarang selesai saja proses cat dan proses letak karpet dekat lantai maka proses terakhir adalah menampal atau melekatkan acoustic foam dekat dinding.Dah lekat 3-4 keping dan masih ada lagi berbelas-belas keping belum lekat sebab order barang belum sampai.Hangin tul huhu… Dealer atau supplier bagi macam-macam alasan.Sebenarnya aku dah riki merata-rata tempat termasuk bertanya pakcik google tentang harga acoustic foam.Agak mahal.So cari punya cari jumpa lah supplier yang memang agak murah dari supplier-supplier lain.Murah ciput je pun.

Gambar di atas adalah acoustic foam

Dan kebetulan supplier tu dekat pulak dengan rumah aku.Keliaa sungguh.maybe ada supplier yang jauh-jauh ni tapi aku dah tolak pi tolak mai shipping kos maka cam sama ja.So tergendala proses naik taraf Sayugia Studios.Kecewa sungguh! Banyak lagu-lagu baru in waiting untuk direkodkan terbengkalai.Dalam dok tunggu sementara studio maka banyak jugaklah stok-stok lagu terbaru yang dah berjaya aku ciptakan raw materialnya.Kiranya stok simpanan untuk 1 year ahead (kalo produce sebulan 1 satu lagu).Kecewa punya pasal bermacam genre lagu berjaya dicipta..Rock, Grunge, Metal, Balada dan lagu dakwah

Keadaan dalam studio yang masih separa siap…

So bila abih ja proses tempek acoustic foam nanti maka proses terakhir adalah proses deep wiring ke PC dan lain-lain gadget rakaman.So lepas tu maka boleh aku kembali berkarya seperti dulu..Kecewa sungguh sebab lama tul proses nak siap studio ni huhu! Tangan aku dah gatal semacam je tak sabar nak godek-godek mixer nanti.:) So sekarang kekecewaan masih melanda diriku huhu! Kan ke senang kalo acoustic foam tu aku boleh buat sendiri..Mau aku tempek satu kiub bilik baru best jamming haha!

So akhir kata…nantikan karya terbaru aimannajmy pabila siapnya studio nanti…

 

 

Facebook comments: