Salam semua kepada pembaca aimannajmy dot com.Ya apa kabaq semua cuti sekolah dah abih so masing-masing pakat sibuk balik dan musim kenduri pun dah tamat maka perut boleh start kempiskan balik (kalo boleh huhu).Perasan tak 2 hari lepas ari Jumaat dan Sabtu.Kalo anda Googlers sejati tentu anda akan perasan ada doodle gitar kat homepage google tui tak.

Tapi kalo anda penyokong setia Yahoo so maybe takkan tau la features terbaru Google Doodle ni hoho.Rutin aku bila bangun je tido , mesti akan menuju ke PC dulu la sebelum berus gigi untuk check e-mail.Cam biasa homepage browser aku Google.So mula-mula aku tak perasan pun.Apa jadah ni tali gitar buat tulisan cam Google, pastu bila tak sengaja cursor mouse aku terlalu kat kawasan Doodle Gitar tu wah hahah ada bunyi haha.

So pantang ada bunyi gitar tangan aku mana reti duduk diam.So aku pun try2 lah bunyikan gitar tu mak aiih susah jugak nak bagi bunyi ikut chord lagu tertentu.Pas try 2 3 kali bagi biasakan jari maka aku terus amik Camcorder then terus rakam haha.Ntah apa ke benda lagu aku try main aku pun taktau.Sebab key dan chord gitar amat terhad.Aku just try men lagu budak-budak dan ape lagi ntah sila lihat video di bawah huhu!

Aku ada gak cuba-cuba nak try lagu len haha, tapi besa la chord basic dia bagi.Haha aku just sempat rakam lagu yang agak2 leh aku main je berdasarkan chord yang terhad haha.Ingat nak try-try cuba cari lagu len cam Metallica ke P Ramlee ke haha makk aiih rasa cam buang masa pulak, keja banyak nak buat haha.So aku just try2 spontan 2 3 lagu pastu rakam.. dah.Malam ni baru sempat upload youtube dan tempek kat blog haha.

Nak dengar lagu-lagu lain lagi sila search sendiri kat youtube.Mat salleh luar sana lagi advance haha.Dah tu semalam aku check balik Doodle ni dah takde dah.Baru je nak try cuba-cuba lagu lain pulak huhu demmit cepat tul Google remove.So akhir kata hayatilah video kat atas haha.Dan SILA TEKA DENGAN TEPAT KESEMUA LAGU YANG AKU MAIN HAHA!

Facebook comments: