Paid_post

Sebenarnya blog ber’niche‘kan tech aku ni setahun lebih tak update… SETAHUN LEBIH haha.. gila lama.Bagi aku blog tech ni kalau nak maju kenalah rajin update.. you know.. seiring dengan perkembangan pesat dunia gadget kini.. Samsung lah komputer nipis lah, laptop terbaru, Apple dan pelbagai dunia teknologi gadget.. sememangnya mampu menarik advertiser untuk paid post… tapi itulah.. aku tak sempat nak merajinkan diri mengupdate ini blog haha.. aku dok tumpu keja lain yang lagi penting.. sedar tak sedar.. aduii demmit dekat setahun aku tak update woii.. tup tup emel masuk.. katanya advertiser nak paid post.. baru aku tersentak dari lamunan haha.. aduii.. what i have done.. setahun lebih telah berlalu.. kalo aku rajin update tentunya lagi bersepah advertiser masuk haha.. takpa aku anggap ini sebagai wake up call.. untuk sekurang-kurang paling koman sepuluh artikel sebulan haha.

Aku sebenarnya malas nak nego atau bincang lebih.. aku just accept saja tawaran 15 usd tuh.. blog setahun lebih tak berupdate.. tiba-tiba aku nak nego mintak lebih.. hahaha.. so aku sedar kapasiti aku dan tahap mana keboleh jauhan blog ini.. maka aku just accept.. 15 usd pun rezeki juga.. walau sikit.Alhamdulillah.. dan kini sedang mencari kekuatan untuk memajukan blog ini kembali setelah hampir setahun lebih usang tanpa sebarang update hahaha~ dan bukan setakat update.. malah backlinks tak sempat nak buat huhu..  dan aku memang tahu.. 15 usd tu tersangatlah murahnya.. dan aku pun sudah reply ke advertiser tersebut dan mengatakan harga aku akan naikkan selepas blog ni naik kualitinya huhu.. in case.. bila mana aku kerap update lahh haha.. setidaknya pun PR blog aku naik. Dia reply dan berkata ok.. so hanya tunggu payment masuk sahajalah.. so sikit pun.. rezeki juga. 🙂

Facebook comments: