Haha… aku taktau demam apa yang melanda FB semalam dengan hari ini.. semua pakat cerita pasai Kangkung.Senang cerita semua pakat troll sayur Kangkung dengan gaya dan cara masing-masing.Aku tak mau la mengulas secara details isu Kangkung ni.. sebab semua orang sudah tahu sebab musabab sayur Kangkung jadi femes.. kang aku ulas kang jadi emosi kang.. pastu tak pasai-pasai blog ni jadi blog politik huhu… so i just wanna keep political issue out of my blog huhu… ada gelanggang lain yang lebih ok nak bertarung cerita pasai politik… not in my blog haha…. Isu utamanya kepopularitian sayur ni berada di puncaknya sehari dua ini…. apa yang penting kalo lah Kangkung ni boleh mintak royalti atas eksploitasi diri Kangkung.. konpem kayoo.. pakcik kayoo.. haha semua pakat menteroll sayur ini dengan meluasnya di media sosial.Haha apa pun ianya akan beransur-ansur suram menjelang minggu depan atau bulan depan.

So apa kejadahnya dengan tajuk kat atas? hahaha.. tadi.. takpun yakni semalam aku dapat sponsored post.. atau touch n go money.. means.. mat salleh ni mai website aku.. dia berkenan.. dia bayar.. dia blah haha.Aku saja nak menganalogikan kepada isu Kangkong.. Ok katanya sayur Kangkong lebih kurang seikat seringgit.. pastu kalo beli dua ringgit dapat 3 ikat ikut harga terkini.. so 5 usd x 3 = 15. So kalau aku pi pasar bawak 15 hinggit tak ke aku boleh beli 20 ikat Kangkung lebih kurang.. banyak tu hahaha.. leh buat stok dalam peti ais.Haha aku kalo ingat Kangkung memang otomatik teringat Nasi Goreng Kampung.. lepas tu Yong Tau Foo.Paling best Yong Tau Foo amik sotong tambah dengan Kangkung saja.. perghh terangkat kepedasan.Hahaha apa pun kalo beli pun dapur umah aku susah nak berasap.. len la kalo ada bini.Ini aku bujang pemalas tahap T-Rex nak masak.Tetapi ada banyak la jugak isu aku dengaq pasai Kangkung ni.. ada yang termakan siput lahh.. ada yang kata nanti boleh tertelan telur lintah lahh.. pastu beranak dalam perut haha.. scary! Ntah yang penting kalo masak kat umah tu memang boleh la nak alert ye tak.. ini kalo makan kat kedai aku taktau la dari segi safety macam mana kan.. maybe kedai yang OK depa bersih la betul-betul kot.

sponsored_post

Ok stop jap pasai Kangkung berbalik kepada isu sponsored post ni pulak.. aku memang selalu sangat dapat ‘touch n go money’ ni.. untuk salah satu website aku tu.. aku memang tak letak harga dan argue pasai bayaran.. sebab website aku tu agak teruk sikit benchmarknya.. aku takleh nak up lebih2 dengan client.. depa mai depa berkenan.. depa bayar.. depa blah.. sudahhh abih cita… maybe bayaran kecik orang tak pandang tapi ehhhhh 5 usd pun duit jugak ok. Boleh beli stok 20 ikat Kangkung kot haha…  tengok jenis website jugak la.. kalo website aku tu capai standard atau benchmark yang aku nak.. konpem aku letak harga ikut standard pasaran.. 100 ke 150 usd satu post.. itu bukan setakat Kangkung.. silap-silap dengan bakul-bakul dan penimbang Kangkung beli hahaha.

Ok cukup la kot cerita pasai Kangkong ni… baru sekejap tadi aku makan nasi goreng kampung yang mana intipati sayur utama adalah Kangkong haha… berjumpa lagi di entri akan datang.Akhir kata meh tengok juadah yang aku baru makan minggu lepas… apa lagi kalo bukan Yong Tau Foo huhuhu perghhhhhh….. Yong Tau Foo kalo takdak sayoq Kangkong ibarat makan satay tak cecah kuah huhu.. Nyum Nyumm~~~

20140104_220608

Facebook comments: