akudanPC
Salam semua sedaq tak sedaq dah bulan Oktober, rasa sekejap sungguh masa berjalan.So bulan Oktober tetiba aku nak merencanakan jadual kerja blogging aku dan komitmen kepada Sayugia.Tiba masanya untuk aku susun balik segala aktiviti supaya aku boleh memberi penumpuan sepenuhnya kepada Sayugia.Dah lama sungguh aku tinggal dunia pekaryaan seni ni.Rupanya aku belek balik post lama, last sekali aku launch lagu terbaru adalah 30 Oktober iaitu setahun yang lalu.Dah setahun beb aku tak bekarya! huhu… waiting list lagu dah belambak-lambak untuk dirakam.Maka tiba masanya untuk comeback huhu! Aku akan cuba buat yang terbaik.. Pertama-pertama sekali aku mesti memikirkan income aku dulu dalam blogging ni… dah setting baik punya baru masuk balik studio.Di samping tu blog ni tetap akan berupdate cam biasa.

1/10/11 – Kumpul content yang berkaitan dengan niche

2/10/11 – Siapkan scheduled content niche blog

3/10/11 – Scheduledkan one month advance kesemua content ke setiap niche blog

4/10/11 – Scheduledkan link building

5/10/11 – Link submission

6/10/11 – Link submission

7/10/11 – Link submission

Apabila semua kerja dah autopilot… yeah! maka bolehlah tumpu sayugia studio pulak.

Rujukan > *KLL = blogwalking + blogcommenting + update blog personal + study SEO + invigilate niche blog

8/10/11 – Siapkan montaj Sayugia Studio + *KLL (Keja Lain-Lain)

9/10/11 – Siapkan montaj Sayugia Studio + KLL

10/10/11 – Siapkan montaj Sayugia Studio + KLL

11/10/11 – Final checking + Rendering Process + KLL

12/10/11 – RELEASE montaj Sayugia Studio part 1

13/10/11 – KLL

14/10/11 – KLL

15/10/11 – RELEASE montaj Sayugia Studio part 2

16/10/11 – KLL

17/10/11 -KLL

18/10/11 – Masuk studio untuk rakaman + KLL

19/10/11 – Sound Quality Control + Mixing + Composing

20/10/11 – Sound Quality Control + Mixing + Composing

21/10/11 – Sound Quality Control + Mixing + Composing + Mastering

22/10/11 – Mastering + Audio Quality Checking + Final Evaluation

23/10/11 – RELEASE DEMO VERSION

24/10/11 – KLL

25/10/11 – KLL

26/10/11 – Promotion and collect feedback

27/10/11 – Rebuild Sayugia Fan Page + Collect Feedback

28/10/11 – KLL

29/10/11 – KLL

30/10/11 – Drawing/sketching storyboard for videoklip

31/10/11 – Monthly Report Adjustment

*Jadual ni bukannya fix, tertakluk kepada terma dan syarat aku sendiri (kalo ada hal yang tak dapat dielakkan terpaksa skip mana yang patut) Apa-apa pun ini lah panduan yang aku rancangankan untuk bulan ni

Lagu demo version yang akan direleasekan adalah bukan dari group Sayugia.Ianya side project Sayugia Studio.Ianya percubaan aku sendiri untuk membuat lagu versi English pula.Testing the feedback hehe.Memandangkan ahli-ahli dalam group Sayugia agak busy bulan ni, so agak susah nak produce lagu terbaru even dah beratur belambak lagu baru yang tunggu nak rakam je.Sayugia tetap akan memperjuangkan lagu dalam bahasa kebangsaan iaitu bahasa melayu.Cuma side project aku ni, aku nak cuba pelbagaikan kreativiti dalam diri ini untuk mencipta lagu English pula.

Dan aku beharap aku nak rajin-rajin aktif updatekan blog ni selalu dan juga melakukan aktiviti blog commenting.Bulan lepas langsung aku jarang singgah rakan-rakan blogger untuk tinggalkan komen.Aku selalu SBB je (Singgah Baca Blah).Aku nak pastikan blog ni juga meriah dengan pengomen tegar cam dulu huhu…! Setelah hampir setahun maka aku baru nampak dan dapat rentak camna nak handle blog niche.So pasni boleh lah tumpu blog ni dan Sayugia Studio.Sekian.Nantikan update seterusnya 🙂

Facebook comments: