Google-Pagerank-Update-2013

meme troll

Masih ingatkah post aku dahulu mengenai Matt Cutts yang berdolak-dalik mengenai PR update? Rupanya… Google meneroll atau menteroll atau meneroll atau trolling para IM apabila masih lagi mengemaskini atau update PR walaupun ianya sangat lama tidak update iaitu since Feb 2013. Jikalau anda install PR toolbar di browser anda sudah tentunya anda dapat lihat perubahan meter ‘hijau’ sama ada menaik atau menurun.So lebih kurang 2-3 hari lepas la.. di forum-forum IM sudah  mengwar-warkan PR update ini.So macam biasa para link seller atau link broker time ni la sibuk nak menjual atau nak menaikkan harga website masing-masing    Hakikatnya di kala tempoh yang sangat lama tidak update..  ramai yang sudah fed up dan tidak mahu mengambil tahu lagi mengenai PR… dan ramai dah berubah kepada MozRank sebagai alternatif penunjuk prestasi kekuatan link website.Tup.. tup.. tengok beberapa minggu saja lagi sebelum tahun 2014 tadaaaa… I’m back! Ahahhaha…

For whatever reason… blog ni turun nilai PRnya.. what the heck do i care?? Hahhaah… cerita mengenai PageRank telah aku mention berkali-kali dalam entri aku yang lepas-lepas huhu.. malas aku nak ulas benda yang sama mengenai penting ke tidak PR ni.. dan faktor berkaitan hahaha.. ibarat perbandingan sebuah kereta yang dicuci bersih dengan kereta yang penuh lumpur.. hakikatnya kereta yang sama.. kereta yang bersih dicuci nilai value akan meningkat berbanding kereta yang lumpur…. tetapi hakikatnya… dalaman kereta sapa yang tahu?? brake takleh pakai ka… leaking kaa? huhuhu. It is something like to impress client into certain things…. tak paham? tak paham sudah huhu… kalo rajin baca entri aku yang lepas-lepas huhu.

Dengar katanya…. Google akan menamatkan PR pada tahun 2015.. sebab hak cipta atau patent algorithm PageRank ni akan berakhir pada 2015 dan berpindah milik ke orang lain.Apa pun it is just rumors…entah betul entah tidak.. Google kan kayo….. ptptn kan adoooooo… eh silap haha… dia nak beli balik patent pun takpa… dia nak mansuh ka, dia nak tarik balik ka… dia buat algo baru kaaa huhu suka hati dialah… nak tak nak.. kena follow… IN CASE pada suatu ketika Google mengalami zaman kejatuhan dan enjin carian lain mengambil alih… but i think… it takes a loooooooooooong time.. but who knows.. hidup ini ibarat roda huhu.. kadangkala kita di atas.. kadangkala kita di bawah.

Buat mereka yang berusaha gila-gila untuk naikkan PR… maka pasni boleh deal ngan banyak client dan sembang kemas mengenai kekuatan link website anda.Makin tinggi PR… makin tinggi value..wooooo.. eh wait huhu kalo website tu content rubbish ntah hapa-hapa tak guna jugakkk huhuhu.

Facebook comments: