Telah banyak software aku beli secara atas talian.. dan satu criteria utama penting bagi aku sebelum membeli sesuatu software adalah bantuan atau sok0ngan selepas sales.I mean after sales service.Selalunya sebelum aku beli suatu produk tu aku akan buat survey dan baca-baca di forum berkaitan mengenai customer support.Andai kata rating ok dan juga performance bagus serta bantuan sokongan secara talian yang tak mengecewakan then baru aku beli haha.Sebabnya software yang aku beli HQ nya bukan berada di Malaysia pun in case apa jadi at least atau masalah berlaku boleh kita contact customer support.Selalunya masa terbaik nak contact support sesuatu software adalah bergantung pada waktu mereka bekerja yakni office hour.. So selalunya ikut waktu US.. so tengah malam kita kat sini.. depa kat sana waktu bekerja.Contact ja terus secepat mungkin kadang-kadang email direply.. adakalanya juga customer support 24 jam.. tengok bergantung pasa sesuatu company.. Selalu company besar-besar conpem customer support 24/7.

Tempoh hari software yang aku beli yang mana HQnya berada di Canada mengalami sedikit masalah.So aku pun berhubung direct secara emel dengan mereka dengan menyatakan software aku prob di PC aku.. tapi di PC mereka ok sahaja tadak masalah.So dah panjang bejela aku explain argue then dia offer untuk screenshare atau apa istilah ek aku nak pakai aku dah lupa haha.. time zaman U dulu aku penah la cuba.. iaitu control PC orang lain melalui PC kita.So mat salleh ni dari Canada nak kontrol PC aku dengan memberikan satu client software pa jadah ntah suruh aku open.. mulanya aku ragu la jugak kan huhu.. sebab first time orang len control PC aku dari jauh.. last-last aku bagi jugak sebab nak bagi masalah settle.Then aku pun open client software yang dia bagi.. tup tup dia dah boleh control mouse aku dan segala benda dia boleh masuk.. perghh aku kata dasat juga ni kalo ada orang niat nak buat jahat.. bagi ja client software ni apa nama ntah screen connect client.. orang tu open leh terus masuk godek PC orang len haha.. dia rename la nama client tu game ke, atau file ilmiah ke padahal memang leh masuk secara diam-diam haha.. ceh jauh pulak aku pikiaq ni.,. merepek lak haha..

So then dia cuba-cuba control mouse aku dan godek-godek folder software dan tukaq-tukaq apa kejadah ntah.. then komunikasi ngan aku via notepad kat bawah huhu.. dia taip tanya.. then aku kena reply haha.. dia pun boleh kontrol mouse aku pun boleh.. kalo aku nak melawak kacau dia buat keja pun boleh haha

Inspyder support

So setelah bermacam cara aku buat nampak masalah tak settle jugak.. then selepas dia update software untuk public release then baru ok.. agaknya apa yang aku explain through email dia tak dapat gambaran kot..nak tak nak dia terpaksa screen connect dan settlekan masalah aku huhu.So inilah pertama kali masalah yang terpaksa guna screen connect untuk settle selalu aku email customer support dan cari solution sendiri in case kalo aku tak dapat punca sebab apa.. overall ok.. maybe sebab aku pakai window 8..maybe ada software yang nak kena update dan compactible dengan window 8.. akhir kata kalo nak beli sesuatu software.. take time sikit baca review mengenai customer support.. tak rugi pun.. in case kalo ada masalah camni haa senang diorang leh settle.. dulu aku penah terkena sekali email customer support.. lepas 3 hari baru reply haha.. sebab salunya yang tu under freelancing atau persendirian.

Facebook comments: