behind dual screen

Ya salam semua.. ada yang merindui aku? hahaha.. setelah sebulan lebih.. atau hampir 2 bulan lebih lahh aku berhenti blogging.Kini aku kembali cam biasa merancakkan aktiviti blogging arena tempatan hehe.Banyak perkara berlaku yang menyebabkan aku stop sekejap aktiviti blogging.Yang menjadi punca utama tentulah kerosakan hard disk aku. Lepas tu aku cam hilang arah jap sebab banyak data-data kerja hilang camtu ja.. so maka aku pun take time nak mula hidup baru.Maka aku pun set up balik kerja-kerja aku.Lepas aku beli pc baru.. pc lama yang lama aku dah juai kat kawan aku.Hangat hati punya pasai kes hardisk rosak.. terus tukaq cpu baru haha.. sepatutnya tukaq hardisk sudah la ye tak haha.Marahkan hardisk CPU ditukaq huhu.Tapi aku memang nak tukaq pun sebab PC lama aku bab rendering video sangatlah slow ya amat hehe.

Maka sekarang ni aku dah tukaq CPU baru rasa bersemangat balik la nak bekerja cam dulu dan juga blogging cam dulu serta aktif kembali mencipta lagu macam dahulu jugak haha.. kiranya tahun baru azam barulah kononnya.Harap jadi kenyataan la kali ni.Dah banyak kali ‘selop‘ (bahasa kedah).Berlanjutan dengan azam baru juga.. aku pun dah tukaq theme blog aku haha.. sebelum ni pakai theme cilok ja.. tapi kali ni theme blog aku first time la aku cuba-cuba buat sendiri dari scratch sampailah siap.Letih gak la kena tau code tu code ni.Nanti aku cuba sedikit sebanyak sediakan tutorial ringkas camana nak bangunkan dan develop theme blog anda sendiri dengan thesis framework.Aku buat simple ja ni.. saja nak test-test dahulu.. lagipun aku tak suka banyak kaler itu ini.. just suka nampak putih ja banyak hehe. Yang best tentang thesis framework 2.0.. anda boleh design theme blog anda start dari kosong yakni ibarat cam kertas lukisan yang kosong itu.. sampai lah siap ikut suka hati anda nak buat camana pun.Let your imagination flow into your mind hehe.

So cukup rasanya update untuk kali ini.. kembali di entri seterusnya huhu.. lama betui aku tak blogging aihh.. rindu pulak haha.

Facebook comments: