Author: aimannajmy

Sayugia Studios di sebalik tabir.. part 1

Salam..dibahagian ini aku akan berkongsi apa sahaja berkaitan dengan sayugia..ya band sayugia, sayugia studio, update2 single terbaru, videoklip terbaru, perihal bandmate, pra produksi rakaman…everything and anything about sayugia. Sayugia merupakan band yang ditubuhkan secara tidak rasminya dalam awal November 2008. Pada ketika itu sayugia yang ketika terdiri dari banyak nama dan sering bertukar nama yang pelik2 dari word english sampailah ke jepon sehinggalah decide untuk untuk memilih nama sayugia yang lebih mencerminkan nama kemelayuan dan ada ciri-ciri klasik. Tetapi pada hakikatnya band mate sayugia yang terdiri rizhan rashidi, aku sendiri dan juga pijat (fidzal) dah lama bertapak since zaman sekolah lagi. Pada waktu itu kami hanya bermain2 lagu yang top ketika tuh…cam biasa lah zaman-zaman era tahun 1998 hingga 2002 (zaman aku sekolah) tuh banyak dipengaruhi oleh band underground. Masa itu istilah dunia indie masih belum bertapak dalam kamus hidup anak muda time tuh hehe. Underground scene atau malaysian underground band pada ketika itu sangat top dengan butterfingers, oag (tapi oag pada time tuh cam dh terdedah mainstream), a.c.a.b, dead mushroom, haa apa lagi ek adui aku cuma senarai yang aku betul2 minat je hehe..so para commentor boleh tambah lagi.. Ada laa jugak lagi band-band underground lain cam terdiri dari banyak genre cam black metal, alternative, rock metal dan pelbagai lagi la. Dan aku start mengenali dunia jamming pada tahun 2000 time form 3 haha. Lagu-lagu yang salu dok...

Read More

Nukilan hidup dalam berblogging..

Salam semua pembaca. Di bahagian ini aku akan kongsikan catatan kenangan hidup atau apa sahaja yang aku rasa aku patut kongsikan dengan blogger2 atau kawan semua. Memori dulu2, kenangan terkini dan apa sahaja topik yang tidak ada kaitan dengan dunia blogging dan bisnes. Bahagian ini aku bebas menceritakan segalanya tentang kehidupan aku hehe, yang aku rasa perlu ja la hehe, yang tak perlu itu adalah privacy hidupku. Aku ni adalah manusia yang suka ketawa hehe. Kalo sapa yang suka wat lawak ngan aku tuh siap la memang berdekah-dekah ketawa tak hingat hahaha. Dan aku adalah seorang yang pendiam hehe hanya kalo ditegur saja aku jadi peramah. Ntah itu memang habit aku dari dulu. Hobi aku cam biasa lah haha makan muzik tidoq muzik. Tengok je la gambar sebelah tuh aku tido pon sebelah drum selepas penat surfing hahaha. Selain daripada itu aku sangat minat bermain games dari zaman PsOne sampailah ke PSP semua games aku main. Games yang paling besh bagi aku adalah God Of War series, Resident Evil series dan ntah mcm segala games lagi. Tapi setakat ni games terbaeik bagi aku adalah Resident Evil series. Pastu selain tuh hobi aku lain adalah memasak. Aku akan masak pa saja yang rasa teringin hahah tapi selalunya aku masak maggie goreng dengan nasi goreng ja haha. Tuh ja yang yang senang dan kenyang lama. Aku sebenarnya tak bapa gemar sangat memasak boleh la sikit2. Insan yang  selalu  ajaq ...

Read More

My first english blogging section

Hi this category or this section i will write anything i like in English. Yeah come on practice make perfect if you want to further your online business world wide, english is the one language that frequently used widely in order to make a deal with marketers. So commentors are mandatory to give comment in english also in this section. Together we learn and I have to admit that my english is not good enough and sometimes i speak in English mix with BM. Nevermind everybody falls for the first time. Correct my grammar if I’m wrong. My result for english subject was so bad during my studies. I never get A solid. Poor for me. Now I felt very frustated because i just take for granted during my lifetime in university. I never get learn properly. All i know I’m just playing music instrument and playing DOTA and Counterstrike after comeback from class. Oh come on what a waste do not imitate me. You will make your life more complicated. I honestly speaking that mumbling is my favorite behavior during interview session with interviewer. Sometimes the word does not come out properly. Because i think when i speak either i should remember the grammar thing or just rojak the grammar as long as the interviewer understand. Grammar thing? yeah its remind me past tense, present tense, pass participle,...

Read More

KATEGORI ENTRI

Dengar Lagu Sayugia

Sayugia Fan Page

error: Content is protected !!