Author: aimannajmy

Penjenamaan baru blog

(pinjam lagu tribago jap) Dummmm pom pom………… dummm pom pom…… Content yang sama….. Dummmm pom pom…¬† penulis yang sama….. dumm pom pom… tetapi nama domain berbeza. So blog ini actually fully content dari blog lama aku iaitu aimannajmy.com. Ada sebab tertentu yang mana aku terpaksa berpindah ke domain baru. Setelah 6 tahun lamanya guna nama aimannajmy.com sudah memang satu keputusan yang berat sebenarnya. Ada kesilapan yang tak perlu aku cerita kat sini yang menyebabkan aku terpaksa berpindah hosting dan nama domain baru. Aku sebenarnya nak kekal dengan nama lama.Aku telah terlepas tarikh expired domain dan perlu tunggu lagi sebulan...

Read More

Bagaimana cara membuat email

Dalam dunia serba canggih kini, di mana internet sudah menjadi kebiasaan, rasanya tidak perlu rasanya aku hendak ceritakan cara membuat e-mail (short form untuk electronic mail) disebabkan rata-rata penduduk dunia yang mengalami cara hidup moden kini membuat pendaftaran email di smartphone sahaja dan hanya mengikuti langkah-langkah buat email di dalam telefon pintar.Ianya step by step ditunjukkan ketika mana kita sebagai pengguna pertama kali menggunakan telefon pintar sebaik sahaja membelinya.Namun ada juga yang membuatnya awal-awal lagi dengan pilihan username atau nama pengguna pilihan masing-masing.Tetapi ramai yang mungkin tidak tahu atau masih lagi samar memikirkan tentang cara mendaftar email baru dan...

Read More

Pameran Lagenda P Ramlee Nu Central Kuala Lumpur

Semalam 15/3/2016 aku berkesempatan  mengunjungi pameran kesenian atau perjalanan hidup seniman negara iaitu tak lain dan tak bukan Allahyarham Tan Sri P Ramlee.Pameran ini membawa anda menyingkap keperibadian dan titian hidup beliau sebagai anak seni yang termahsyhur di Malaysia.Pameran ini berlangsung pada 9 Mac hingga 20 Mac atau senang cerita sepanjang cuti sekolah la orang kata kalau belek kalender tu.Aku berpendapat bahawa apa yang dipamerkan di pameran ini tidaklah begitu teliti atau banyak bahan untuk dipamerkan seperti mana galeri beliau di Pulau Pinang atau di Setapak.Tetapi hakikatnya apabila melewati segenap sudut ruang pameran sudah cukup untuk mendapat gambaran atau...

Read More

Bagaimana mengenal pasti niche yang lumayan

Pertama-pertamanya sekali apa itu niche? Dalam entri-entri aku yang lepas telah aku hurai sedikit sebanyak maka boleh lah belek-belek post yang lepas sapa yang rajin cuma aku boleh tahkikkan dalam huraian mudah niche bermaksud satu bidang atau cabang pasaran yang telah dikhaskan atau ‘specialize’ untuk satu jenis produk atau servis sahaja.Bagaimanakah mencari atau mengenal pasti niche yang lumayan? Atau dalam term English, ‘identify lucrative niche’.Sebenarnya terrrrrrrlampau banyak la hai panduan, video-video, artikel mengenai topik ini.Taip sahaja di Youtube, Google, Yahoo atau sudah banyak IMers memperihalkan benda yang sama dan ianya tetap sama dan tidak pernah berubah sama sekali.Cuma bagi...

Read More

Komik #13 : ALK Momot Episod 1

Dah lama bertangguh dari tahun ke tahun, now here it is. Cebisan hidup kucing taman yang dahagakan sisa-sisa kasih sayang yang kian pudar angkara gelojak perebutan kawasan yang tiada berkesudahan.Betapa dunia ini tidak adil, hanya yang gagah mampu menawan hati sang pencinta betina dan mengekalkan jajahan takluk....

Read More

KATEGORI ENTRI

Dengar Lagu Sayugia

Sayugia Fan Page

error: Content is protected !!