Author: aimannajmy

Mengapa Alien Tak Pernah Singgah Bumi

Sebenarnya dah lama aku nak tulis persoalan ni, since memang sejak kecik aku memang minat filem-filem bercorak sains fiksyen dan yakni ada unsur-unsur makhluk asing, pastu tembak-tembak, ganas-ganas, bunuh-membunuh, kereta meletop, manusia berperang dan bla bla bla berkaitan alien VS manusia.Ianya bermula dari filem ET (arahan Steven Spielberg), time tu aku budak sekolah rendah lagi, pastu mai pulak filem Independence Day lakonan Will Smith, pastu filem Alien sendiri, pastu filem Predator dan pastu Species (oppss pencetus kanak-kanak jadi akil baliaq time tu muahaha) dan banyak lagi la filem bercorak sains fiksyen dan kedatangan makhluk asing dari luar ni. Sama...

Read More

Rahsia di sebalik rahsia De Javu

  Memandangkan sejak dua menjak ini, kerap pula aku mengalami dejavu, so macam agak terpanggil untuk menulis bab ini. Fenomena “Ehhh macam penah ku lihat ini”(bukan dialog Yassin dalam filem Senario), tetapi suatu gambaran keadaan macam anda pernah nampak adengan depan mata anda itu walhal anda tak pernah tengok pun lagi. Selalunya otak anda akan trigger dalam a few seconds saja, tersangat cepat, maybe dalam masa 1 saat teruih otak anda akan hantar signal, “Ehhh tempat ni aku dah penah pegi la” (padahal baru first time sampai).Atau pun dalam tafsiran lain, anda nampak sesuatu ketika mimpi atau pandangan anda...

Read More

Burger Rim Tayar Pereleh Makan Tak Abeh!

Sudah sangat lamanya aku tak update blog ini mengenai topik jalan-jalan.So kali ini aku ingin bercerita mengenai kunjungan aku ke Perlis dan di samping itu menikmati keenakan Burger Rim Tayar yang hanya terdapat di Bintong, Perlis.Tujuan aku ke Perlis pada bulan lepas kerana aku telah mengadakan kelas eUsahawan, di mana aku dipertanggungjawabkan untuk mengajar para usahawan mikro atau mereka yang beru berjinak-jinak menjadi usahawan tentang pemasaran digital atau internet.Maka di kelas tersebut aku telah berjumpa dengan ramai usahawan dan sedikit sebanyak berkongsi ilmu tentang dunia pemasaran online.Bab mengenai kelas eUsahawan dan dunia online haa itu kita cerita dalam posting...

Read More

4 bulan blog menyepi

Last posting terakhir yang aku nukilkan adalah pada bulan 7 haritu.Ntah macam mana ada masalah yang tak dapat dielakkan aku stop sebentar blog aku dan menyepi terus dari dunia online.Haa kini kembali setelah 4 bulan tanpa sebarang apa entri.Tahun 2016 adalah tahun yang sangat mencabar bagi aku.Pelbagai onak duri terpaksa ditempuhi dan aku sangkakan aku akan stop blogging sehingga waktu jangka masa panjang atau masa yang aku rasa sesuai nak start atau hilang mood terus.Tiba-tiba, Allah rezekikan dapat start balik mood berblogging.Dari bertukar nama (asalnya aimannajmy dot com) kini ke nama baru, yang perlu ada hanya semangat nak menulis.Nama...

Read More

KATEGORI ENTRI

Dengar Lagu Sayugia

Sayugia Fan Page

error: Content is protected !!