Author: aimannajmy

ALK Momot Episod 3

Recap Episod 2 : Rupanya Momot tersilap langkah. Empunya tempat sudah dimiliki sang pengtakluk kawasan yang sudah menjadi port biasa menanda.Namun begitu sifat kejantanan sungguh menebal di hati Momot. Memegang prinsip 1st come 1st serve. Momot tidak mahu beralah. Beliau tahu beliau di pihak yang benar disebabkan tiada bau sang pentakluk lain di situ. Beliau hendak mempertahankan haknya walau apa pun terjadi. Maka berlakunya pertarungan yang dimulakan oleh sang pengtakluk tersebut. Mampukah Momot mempertahankan haknya dan sanggup menghadapi jua risiko pergaduhan. Saksikan episod seterusnya di bawah. Nampaknya perbuatan Momot menggigit serta memutuskan telinga sang pengtakluk tersebut telah menyebab situasi...

Read More

Adakah SEO masih relevan untuk tahun 2017?

Apabila bertanyakan soalan demikian.Aku yakin dan pasti bahawa jawapan yang akan diberikan bergantung kepada setiap individu sama ada dia hanya baca saja kat internet, atau individu yang betul-betul menyelami dunia SEO.Sebagai orang yang berkecimpung atau mengkaji dunia SEO beberapa tahun lamanya, jawapannya tentulah YA.Masih relevan dan tetap relevan selagi adanya dunia internet.Sehebat mana sekali teknologi robot, ianya tidak akan dapat menandingi langsung cara manusia menilai dan berfikir.Sebagaimana kita tahu, dunia IT dan digital sentiasa akan berkembang seiring dengan kepintaran buatan atau AI.Enjin carian berubah dari tahun ke tahun, sama seperti software perkomputeran yang memerlukan naik taraf seiring dengan canggihnya...

Read More

ALK Momot Episod 2

Recap Episod 1 : Menjadi lumrah seekor kucing jantan untuk menanda kawasan.Begitulah sifatnya untuk melambangkan penguasaan kawasan.Namun jika tersilap langkah, akan melangkaui sempadan pihak lain.Rupanya ada sang pemerhati di sebalik perbuatan Momot.Apakah terjadi selepas itu? Saksikan episod seterusnya di bawah. Dapatkah abg long momot melepaskan diri dari cengkaman penakluk sedia ada kawasan.Nantikan episod...

Read More

Mengapa Alien Tak Pernah Singgah Bumi

Sebenarnya dah lama aku nak tulis persoalan ni, since memang sejak kecik aku memang minat filem-filem bercorak sains fiksyen dan yakni ada unsur-unsur makhluk asing, pastu tembak-tembak, ganas-ganas, bunuh-membunuh, kereta meletop, manusia berperang dan bla bla bla berkaitan alien VS manusia.Ianya bermula dari filem ET (arahan Steven Spielberg), time tu aku budak sekolah rendah lagi, pastu mai pulak filem Independence Day lakonan Will Smith, pastu filem Alien sendiri, pastu filem Predator dan pastu Species (oppss pencetus kanak-kanak jadi akil baliaq time tu muahaha) dan banyak lagi la filem bercorak sains fiksyen dan kedatangan makhluk asing dari luar ni. Sama...

Read More

Rahsia di sebalik rahsia De Javu

  Memandangkan sejak dua menjak ini, kerap pula aku mengalami dejavu, so macam agak terpanggil untuk menulis bab ini. Fenomena “Ehhh macam penah ku lihat ini”(bukan dialog Yassin dalam filem Senario), tetapi suatu gambaran keadaan macam anda pernah nampak adengan depan mata anda itu walhal anda tak pernah tengok pun lagi. Selalunya otak anda akan trigger dalam a few seconds saja, tersangat cepat, maybe dalam masa 1 saat teruih otak anda akan hantar signal, “Ehhh tempat ni aku dah penah pegi la” (padahal baru first time sampai).Atau pun dalam tafsiran lain, anda nampak sesuatu ketika mimpi atau pandangan anda...

Read More

KATEGORI ENTRI

Dengar Lagu Sayugia

Sayugia Fan Page

error: Content is protected !!