Author: aimannajmy

Tengok Bola di Stadium Darul Aman

Sudah lama topik jalan-jalan tidak di update, so di kala aku mempunyai mood untuk menulis maka aku ingin bercerita sedikit pengalaman menyaksikan perlawanan bola sepak pada hari Sabtu lepas iaitu 8/4/17 di Stadium Darul Aman. Perlawanan Liga Super yang diadakan adalah di antara pasukan Kedah FA menentang PKNS.Sudah semestinya aku merupakan penyokong tegar pasukan Kedah iaitu negeri kelahiran aku dan telah lebih 30 tahun membesar di sini. Ketika kecil aku membesar menyaksikan perlawanan pasukan Kedah dan lagu Biar Jasa Jadi Kenangan sentiasa berada di hati jika mengenangkan pasukan negeri Kedah.Zaman yang paling diingati tentulah ketika era masa aku darjah...

Read More

Coretan kosong…

Dah lama tak update blog, maka aku hanya ingin menulis tanpa ada isi kandungan tetap dalam kepala huhu. Awal Januari atau akhir Disember tempoh hari macam bersemangat juga untuk berblogging kembali. Aku pun dah siapkan pelbagai draft artikel atau sekadar sinopsis ringkas mengenai apa yang hendak aku update menerusi entri-entri terkini. Bila masuk saja bulan Januari dan Februari, rezeki datang dalam bentuk pelbagai untuk buat job dalam dunia IM. So macam tidak sempat untuk keloi dan mengadap keyboard untuk menaip entri-entri yang aku sudah draftkan.Biarlah blog ini original dari penulisan aku. Dan bukannya copy paste fakta, atau sekadar share...

Read More

ALK Momot Episod 3

Recap Episod 2 : Rupanya Momot tersilap langkah. Empunya tempat sudah dimiliki sang pengtakluk kawasan yang sudah menjadi port biasa menanda.Namun begitu sifat kejantanan sungguh menebal di hati Momot. Memegang prinsip 1st come 1st serve. Momot tidak mahu beralah. Beliau tahu beliau di pihak yang benar disebabkan tiada bau sang pentakluk lain di situ. Beliau hendak mempertahankan haknya walau apa pun terjadi. Maka berlakunya pertarungan yang dimulakan oleh sang pengtakluk tersebut. Mampukah Momot mempertahankan haknya dan sanggup menghadapi jua risiko pergaduhan. Saksikan episod seterusnya di bawah. Nampaknya perbuatan Momot menggigit serta memutuskan telinga sang pengtakluk tersebut telah menyebab situasi...

Read More

Adakah SEO masih relevan untuk tahun 2017?

Apabila bertanyakan soalan demikian.Aku yakin dan pasti bahawa jawapan yang akan diberikan bergantung kepada setiap individu sama ada dia hanya baca saja kat internet, atau individu yang betul-betul menyelami dunia SEO.Sebagai orang yang berkecimpung atau mengkaji dunia SEO beberapa tahun lamanya, jawapannya tentulah YA.Masih relevan dan tetap relevan selagi adanya dunia internet.Sehebat mana sekali teknologi robot, ianya tidak akan dapat menandingi langsung cara manusia menilai dan berfikir.Sebagaimana kita tahu, dunia IT dan digital sentiasa akan berkembang seiring dengan kepintaran buatan atau AI.Enjin carian berubah dari tahun ke tahun, sama seperti software perkomputeran yang memerlukan naik taraf seiring dengan canggihnya...

Read More

ALK Momot Episod 2

Recap Episod 1 : Menjadi lumrah seekor kucing jantan untuk menanda kawasan.Begitulah sifatnya untuk melambangkan penguasaan kawasan.Namun jika tersilap langkah, akan melangkaui sempadan pihak lain.Rupanya ada sang pemerhati di sebalik perbuatan Momot.Apakah terjadi selepas itu? Saksikan episod seterusnya di bawah. Dapatkah abg long momot melepaskan diri dari cengkaman penakluk sedia ada kawasan.Nantikan episod...

Read More

KATEGORI ENTRI

Dengar Lagu Sayugia

Sayugia Fan Page

error: Content is protected !!